facebook

Школи переходять на 12-річну систему освіти вже у 2024 році

Школи переходять на 12-річну систему освіти вже у 2024 році


Під час презентації дослідження освітніх втрат з’ясовували, як працюють школи в умовах воєнного стану та як війна вплинула на доступ дітей до освітнього процесу. https://vseosvita.ua/news/shkoly-perekhodiat-na-12-richnu-systemu-osvity-vzhe-u-2024-rotsi-88844.html

Опитування анонімне

Державна служба якості освіти України (ДСЯО) 19 квітня 2023 року презентувала результати дослідження якості організації освітнього процесу в умовах війни у закладах загальної середньої освіти, а також провела обговорення на тему «Як забезпечити якість освітнього процесу?».

За результатами дослідження з’ясовано, як працюють школи в умовах воєнного стану та як війна вплинула на доступ дітей до освітнього процесу. Автори дослідження також визначили професійні та організаційні виклики та потреби, з якими зіткнулися заклади освіти та педагогічні працівники в умовах війни, зібрали інформацію про рівень технічного забезпечення учасників освітнього процесу у сільській і міській місцевості, дослідили результати навчання учнів.

ДСЯО зауважує, що дослідження проводили у грудні 2022-січні 2023 років з охопленням шкіл із усіх областей України. В онлайн-анкетуванні взяли участь 150 директорів шкіл, 6532 вчителя, 10 899 учнів і батьків початкової, базової та старшої школи і 4324 учнів-десятикласників.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ви всі дуже добре знаєте, які виклики стоять перед нами, я думаю, усвідомлюєте їх, оскільки передуваєте в освітньому процесі весь час. Виклик, який стоїть перед освітою, неймовірно складний, і будувати стратегії ми можемо лише за допомогою якісних даних, за умови наявності якісних прогнозів і експертиз. Освіта прогнозується на десятиліття вперед. Як це зробити зараз, які дані для цього потрібні, освітянам відомо, краще, ніж мені. Я переконаний, якісна експертиза, якісні дані, об’єднання всіх ресурсів і спільнот, направлених на дослідження того стану, в якому ми перебуваємо зараз і на прогноз того стану, в якому ми знаходитимемося завтра, будують світ, в якому, по суті, ми готуємо людину, — звернувся до освітянської спільноти на презентації міністр освіти Оксен Лісовий.

Під час презентації дослідження освітніх втрат було представлено результати проведених і запланованих досліджень, проведених серед школярів у 2022 році.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Школи переходять на 12-річну систему освіти вже у 2024 році