facebook

Пенсія за особливі заслуги: чи можуть її отримати українці, які мають почесні грамоти

Пенсіонерам розповіли, хто має право на хороший бонус до виплат

Українцям виплачують надбавки до пенсій за визначні заслуги перед державою. Пенсіонерам розповіли, хто має право на хороший бонус до виплат.
Згідно із законом “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”, громадян нагороджують за визначні заслуги у розвитку різних сфер діяльності країни. Державними нагородами вважаються ордени, медалі, держпремії, грамоти.

Пенсії за особливі заслуги належать тим людям, які зробили великий внесок у сферу державної, суспільної чи господарської діяльності, мають досягнення в галузі науки, культури, освіти, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту тощо.
Однак на таке право можуть розраховувати лише ті, чиї нагороди згадуються у законах №1549-III та №1767-III.
Відповідно до одного з них, пенсія призначається “особам, відзначеним почесним званням України, колишніх СРСР та УРСР “заслужений”; державними преміями України, колишніх СРСР та УРСР; нагородженим одним із орденів України або колишнього Союзу РСР, Грамотою або Почесною грамотою Президії Верховної Ради Української РСР; а також особам, яким до 1 січня 1992 року було встановлено персональні пенсії союзного або республіканського значення”.

Це означає, що надбавку до пенсії можуть одержати особи, нагороджені Грамотою чи Почесною грамотою Президії Верховної Ради Української РСР.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пенсія за особливі заслуги: чи можуть її отримати українці, які мають почесні грамоти