facebook

Скорочення кількості предметів в українських школах: міністр зробив важливе уточнення

В українських школах не скорочуватимуть кількість ключових шкільних предметів. У Міністерстві освіти та науки наразі не розглядають такої можливості.

У цьому запевнив очільник відомства Оксен Лісовий під час ефіру телемарафону “Єдині новини”.

За його словами, йдеться виключно про те, щоб викладання предметів у школі було сконцентровано на корисних знаннях, а обсяг викладання враховував би можливості дитини освоїти його.

“По-перше треба усвідомлювати, що ми не допускаємо сьогодні скорочення дисциплін ключових – таких як історія України, українська мова, хімія, фізика, математика, біологія. Тобто всі ті ключові дисципліни, які є в школі, вони повинні залишитися. Ми говоримо про оптимізацію програми, ми говоримо про їх концентрацію корисними знаннями, ми говоримо про ті дисципліни, якими можливо можна пожертвувати і сьогодні це питання експертів і експертного розгляду”, – зауважив міністр.

Водночас він не уточнив, які саме предмети можуть бути оптимізовані, проте розповів, які предмети варто концентрувати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Скажімо, можна концентрованіше подати основи здоров’я або якісь інші дисципліни. Не буду їх називати, щоб не створювати зайвої інформаційної хвилі. Це питання експертизи. Всі ключові дисципліни, і природничі, і гуманітарні будуть збережені, вони повинні бути концентровані, але подані таким чином, щоб врахувати можливості дитини засвоїти весь цей обсяг знань”, – додав Оксен Лісовий.

Раніше міністр освіти писав у мережі, що два роки коронавірусу та рік повномасштабного вторгнення Росії спричинили те, що психологічне та розумове навантаження на школярів зараз дуже високе через велику кількість предметів, навчання онлайн, додаткові заняття. Зокрема, у 7-9 класі діти вчать вже близько 20 предметів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Скорочення кількості предметів в українських школах: міністр зробив важливе уточнення