facebook

“Долар на порозі серйозних змін, українцям кажуть готуватися до ситуації в обмінниках”: експерти про те, яким буде курс валют у травні

Українцям немає причин чекати великих потрясінь на ринку валют до кінця весни. Курс долара у травні, ймовірно, стане вищим, але не вийде з прогнозованого коридору. Проте, деякі фактори, якщо вони втрутяться, можуть завдати національній валюті відчутних збитків та значно послабити гривню.

Як інформує “biz.today.ua”, який курс долара очікується в травні, розповів виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін.

Отже, за прогнозом Пендзіна, у травні суттєвих змін на валютному ринку не очікується. Долар дорожчатиме, але вельми помірковано, не створюючи паніки в лавах учасників валютного ринку. Власне, для ривка курсу долара вгору зараз немає жодних підстав.

Так, буквально днями Україна отримала черговий грошовий транш від Євросоюзу у розмірі 1,5 млрд євро. Крім того, валютні резерви НБУ завдяки надходженням від західних партнерів залишаються високими. Тому зараз і найближчими тижнями немає видимих причин для стрімкого зростання курсу долара.

“Думаю, протягом місяця ми побачимо, що він (курс долара) рухатиметься приблизно в тих межах, у яких є на сьогоднішній момент. Тобто десь на рівні 38, максимум – 39 грн/$, але, думаю, буде менше. У таких межах, увяких зараз рухається, він і залишатиметься”, – заявив експерт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому перед вихідними готівковий курс долара трохи зріс у продажу. Напередодні, у четвер, він знизився і в купівлі, і у продажу на 30 копійок. А в п’ятницю його вартість у купівлі залишилася незмінною, а от у продажу зросла на 10 копійок. Таким чином, курс долара на сьогодні становить:

37,40 грн – у купівлі;

38,00 грн – у продажу.

При цьому деякі експерти вважають, що курс долара може просісти, якщо не буде відчутних успіхів  запланованому контрнаступі, або якщо не вдасться розблокувати зерновий коридор. Втім, перший фактор малоймовірний, а щодо другого, то він багато в чому залежатиме від позиції міжнародних партнерів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Долар на порозі серйозних змін, українцям кажуть готуватися до ситуації в обмінниках”: експерти про те, яким буде курс валют у травні