facebook

Скільки українці відпочиватимуть у травні 2023 року: шашлики першого числа скасовуються

Скільки вихідних випадає на травень місяць в Україні, в умовах воєнного стану

Травень — останній місяць весни, провісник затяжного тепла та сонячних днів — через що мимоволі хочеться піти на багатомісячну відпустку до кінця літа і добре відпочити після важких робочих буднів.

Однак це вийде не у всіх… не у більшості так точно. Тому варто обговорити просте питання — скільки ж днів українці зможуть відпочивати у травні 2023 року, бо зазвичай ми маємо можливість насолодитися двома святковими вихідними: 1 травня (День Праці) та 9 травня (День перемоги над нацизмом).

У 2023 році через воєнний стан (через повномасштабну війну, розпочату росіянами) ситуація сильно відрізняється.

Враховуючи дію закону “Про організацію трудових відносин в умовах військового стану”, травневі святкові вихідні (1 та 9 числа) скасовано, подібну практику ми вже спостерігали на Новий Рік та 8 березня.

Таким чином, офіційними вихідними у травні залишаються лише суботи та неділі. Загалом в українців буде 8 вихідних днів: 6, 7, 13, 14, 20, 21, 27 та 28 травня. Хоча приватні компанії, варто зазначити, мають право вирішити це питання самостійно, тобто надати додатковий вихідний співробітникам протягом травня на основі власного рішення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Скільки українці відпочиватимуть у травні 2023 року: шашлики першого числа скасовуються