facebook

“В Україні влітку відключатимуть електроенергію, українцям пора готуватися”: названо попередні графіки

На сьогоднішній день ситуація з електропостачанням в Україні залишається стабільною. Проте влітку можливі відключення електроенергії через збільшення навантаження на енергосистему та ремонтні роботи.

Як інформує “biz.today.ua”, за словами екс-міністра енергетики України Івана Плачкова, відключення становитимуть не більше 2-3 діб. У першу чергу вони будуть пов’язані з ремонтними роботами та підготовкою до нового опалювального сезону. Щоб усунути усі неполадки, світло прийдеться вимикати.

Також ми не застраховані від нових ракетних атак та руйнувань в енергетичній системі. Плачков наполегливо рекомендує громадянам не розслаблятися, не продавати генератори та павербанки, адже вони швидше за все ще знадобляться.

Терміни відключення світла влітку залежатимуть від обсягів робіт на конкретних енергооб’єктах. Але українцям обіцяють, що більше 2-3 діб вони не сидітимуть без світла. При цьому світло час від часу вмикатимуть, а значить відключення будуть віяловими. Наприклад, електроенергії не буде 8-12 годин, а потім на 2-4 години її включать, і так кілька днів.

Фахівці “Укренерго” у свою чергу не виключають загрози дефіциту потужності влітку 2023 року. У цьому випадку багато залежатиме від погоди. Якщо літо буде аномально спекотним, і буде включено максимальну кількість систем кондиціювання, це може призвести до певного дефіциту енергії. Якщо погодні умови не будуть екстремальними та не буде додаткових значних руйнувань енергетичної інфраструктури, тоді дефіциту вдасться уникнути.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Керівник підприємства Володимир Кудрицький заявив, що “Укренерго” намагається компенсувати нестачу електроенергії нарощуванням потужності на теплових електростанціях, а також імпортом електроенергії.

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко, у свою чергу, зазначив, що прогнозувати ймовірність відключення електроенергії влітку дійсно дуже складно. Це пов’язано з тим, що, незважаючи на суттєве зниження споживання енергії у теплу пору року, саме в цей час необхідно планово ремонтувати блоки атомних електростанцій для того, щоб підготувати їх до зимового сезону.

“Тому в червні “Енергоатом” вироблятиме приблизно вдвічі менше енергії, ніж у березні. А оскільки на частку АЕС припадає більше половини генерації енергії, це може призвести до певного дефіциту”, – наголосив експерт.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“В Україні влітку відключатимуть електроенергію, українцям пора готуватися”: названо попередні графіки