facebook

“Пенсія зміниться у цих українців, пенсійний вік неочікувано переглянуть”: експерти сказали, до чого готуватися українським пенсіонерам

Положення про більш раннє настання права на пенсію зазначено в законопроекті про накопичувальну пенсію, який зареєстрували у Верховній Раді.

Як інформує “biz.today.ua”, зараз пенсійний вік настає в Україні у 60 років. Однак виплати доступні лише тим громадянам, які нагромадили потрібний страховий стаж. Інакше їм доведеться чекати до 63 чи 65 років.

Незабаром ситуація може змінитись. В Україні готують запровадження накопичувальної пенсії. Громадяни, які візьмуть участь у новій системі, зможуть виходити на пенсію у 55-річному віці. Після його досягнення українці отримуватимуть кошти, накопичені на їхніх рахунках впродовж трудового періоду.

Наші співвітчизники зможуть отримувати одразу дві пенсії – солідарну та накопичувальну. Проте право на виплату накопичувальної пенсії вони отримають раніше, ніж на виплату накопичувальної.

В уряді планують такі відрахування до накопичувальної пенсії на початковому етапі реформи:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

у 2023 році – 1% від зарплати;

у 2024 році– 1,5% від зарплати;

у 2025 році – 2% від зарплати.

В Україні зменшать пенсійний вік: коли громадяни зможуть виходити на заслужений відпочинок

У Міністерстві соціальної політики проаналізували ситуацію. Представники відомства зробили висновок, що впровадження накопичувальної пенсії буде ефективним лише якщо громадяни відраховуватимуть щонайменше 10% своєї заробітної плати. Інакше виплати залишаться мізерними і про забезпечену старість можна забути.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Пенсія зміниться у цих українців, пенсійний вік неочікувано переглянуть”: експерти сказали, до чого готуватися українським пенсіонерам