facebook

COVID-19 офіційно все: ВООЗ скасувала статус світової пандемії для коронавірусу

Гендиректор організації розповів, чи минула загроза для миру


ВООЗ більше не вважає коронавірус світовою надзвичайною загрозою для охорони здоров’я
За рекомендацією комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я COVID-19 офіційно скасували статус світової пандемії, оскільки вірус не є надзвичайною загрозою. Про це заявив генеральний директор організації Тедрос Адханом Гебреєсус, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Я оголошую, що ми більше не вважаємо COVID-19 глобальною загрозою у сфері охорони здоров’я”, – сказав Гебрейєсус.

Він зазначив, що незважаючи на те, що ситуація з поширенням коронавірусу може здатися покращеною, це не означає, що загроза повністю минула.

“Минулого тижня кожні три хвилини COVID-19 забирав життя, і це тільки ті випадки смерті, про які нам відомо”, – підкреслив Гебрейєсус.

Він також зазначив, що за три роки пандемії було зареєстровано майже 7 млн випадків смерті внаслідок зараження коронавірусом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Але ми знаємо, що кількість смертей насправді в кілька разів вища – як мінімум 20 млн”, – зазначив голова ВООЗ.

Відповідно до даних Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), у всьому світі було розподілено 13,3 мільярда доз вакцин проти COVID-19. В даний час у світі першу дозу вакцини отримали 89% медичних працівників та 82% дорослого населення віком від 60 років.

Голова ВООЗ закликав продовжувати вакцинацію населення, особливо у вразливих групах, та надавати дані про захворюваність. Він також виступив за відміну медичних обмежень для мандрівників і зазначив, що більше немає необхідності вимагати доказів вакцинації від COVID-19 для в’їзду до якоїсь країни.

Голова ВООЗ також рекомендував продовжувати дослідження для покращення вакцин та зниження ризику передачі вірусу.

За даними статистичного сайту Worldometers, у всьому світі за час пандемії COVID-19 було заражено понад 687 мільйонів людей, причому понад 660 мільйонів випадків одужання.

США посідають перше місце за кількістю заражень – понад 106,7 мільйона випадків, Індія – друге місце з майже 45 мільйонами випадків захворювання на COVID-19, а Франція займає третє місце з близько 40 мільйонами випадків захворювання.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

COVID-19 офіційно все: ВООЗ скасувала статус світової пандемії для коронавірусу