facebook

Мобілізація в Україні: у ТЦК роз’яснили, кого із чоловіків одразу відправляють на фронт

Стало відомо, кого з мобілізованих одразу відправляють на фронт


В Україні продовжується воєнний стан та загальна мобілізація, в рамках якої військовозобов’язаним від 18 до 60 років вручають повістки. Стало відомо, кого з громадян можуть одразу забрати на фронт, пише “Суспільне”.

Вручають повістки у громадських місцях, вони бувають різного типу. Спочатку, якщо це перша повістка, військовозобов’язаний має з’явитися до територіального центру комплектування для уточнення своїх даних.

Потім потрібно пройти військово-медичну комісію. Після цього, якщо чоловік уже служив в армії та має бойовий досвід, його можуть відправити на фронт.

Але начальник Буринського центру комплектування Сергій Павлов пояснив, що незалежно від ступеня підготовки мобілізованого майже всіх спочатку відправляють на навчання.

Воно відбувається у навчальних частинах. Підготовка може тривати від одного до трьох місяців. При цьому Павлов додав, що деяких військовозобов’язаних для навчання можуть відправити за кордон – до Польщі чи Німеччини. Там також наші майбутні захисники проходять бойову підготовку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо ж чоловік вже має бойовий досвід, його відправляють у військові частини, тобто без навчання. Але непідготовлені до боїв призовники спочатку обов’язково вирушають на навчання.

Павлов також додав, що цілком законна роздача повісток у межах міста, наприклад, у магазинах, на вокзалах чи блокпостах.

Те саме стосується і патрулювання міста. Якщо помічені громадяни, які підходять призовному віку, з патрульними таких громадян можуть зупинити, перевірити документи та виписати повістку, якщо людина ще не була в ТЦК.

Павлов додав, що багато чоловіків призовного віку, які не хочуть вирушати на фронт, шукають способів ухилитися від призову: одружуються з жінками з інвалідністю, вступають до університетів, щоб “відкосити”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мобілізація в Україні: у ТЦК роз’яснили, кого із чоловіків одразу відправляють на фронт