facebook

Стосується всіх, хто постраждав від війни: у Кабміні надали список допомоги, що можна оформити

У Львові на Конгресі регіональної та місцевої влади при Президентові обговорили чинні програми Міністерства реінтеграції щодо підтримки українців.

У Львові на Конгресі регіональної та місцевої влади при Президентові обговорили чинні програми Міністерства реінтеграції щодо підтримки українців, які постраждали внаслідок війни, яку розв’язали російські окупанти, про що розповіли у прес-службі Мінреінтеграції.

Так, на сьогоднішній день функціонує програма підтримки осіб, які евакуюються з окупованих і небезпечних прифронтових районів. Наразі у рамках цієї програми вже виплачено 145 мільйонів гривень 62 тисячам евакуйованих громадян.

Програма постанови № 261 передбачає компенсацію вартості спожитих комунальних послуг при розміщенні ВПО у приміщеннях державної, комунальної та приватної власності. У рамках цієї бюджетної програми сплачено компенсацій на загальну суму 558,5 мільйона гривень. Помешканням скористалися 1,9 мільйона внутрішніх переселенців. За цією програмою тимчасовим житлом забезпечено орієнтовно 44 тисяч ВПО.

За програмою «Притулок» отримують компенсацію власники житла, які безкоштовно розмістили у себе ВПО. Загалом сплачено компенсації на загальну суму 2,6 мільярда гривень. Помешканням скористалися 3,7 мільйона внутрішніх переселенців. На сьогоднішній день «Притулок» забезпечує житлом близько 250 тисяч ВПО.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також здійснюється співпраця з Урядом ФРН із соціального житла. Зокрема, на початку грудня було підписано угоду про додаткове виділення близько 42 мільйонів євро на пільгові іпотеки та будівництво соціального житла.

Раніше портал “Стіна” повідомляв, що пенсіонерів попередили про зміни у проходженні ідентифікації, опубліковано інструкцію.

Також ми писали, що з’явилася порада, як подвоїти стаж, не заплативши й копійки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Стосується всіх, хто постраждав від війни: у Кабміні надали список допомоги, що можна оформити