facebook

Уважно подивіться на свої номери: поліція вліпить штраф 1700 грн

Порушення з номерними знаками можуть обернутися цілою купою штрафів


Минулого року в Україні посилили вимоги до водіїв щодо правил використання номерних знаків, а також запроваджено відповідальність за незаконне використання військових номерних знаків. Подробиці розповідає “Твоя машина”.

Класифікація номерів включає загальнодержавні та спеціальні – до останніх належать, наприклад, номери поліції та військових. Якщо водій вирішує вирушити без номерів, передбачені штрафи: 850 грн за перше порушення і 1700 грн за друге порушення.

Якщо номерні знаки пошкоджені, втрачені чи викрадені, важливо негайно звернутися до сервісного центру МВС із необхідним пакетом документів, включаючи паспорт, ID-картку, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

При крадіжці також знадобиться довідка від Національної поліції про втрату номерних знаків, а при втраті – письмове пояснення обставин. Співробітники сервісного центру проведуть перереєстрацію транспортного засобу та видадуть нові свідоцтва про реєстрацію та номерні знаки.

Відповідальність водіїв
ч. 1 ст. 121-3 КУпАП передбачає штраф у розмірі 1190 грн за керування транспортним засобом без номерного знака, з номерним знаком, який не належить до цього засобу або не відповідає встановленим зразкам, з номерним знаком, закріпленим у невстановленому для цього місці, перевернутим або неосвітленим, закритим іншими предметами, і навіть вчинення інших дій, вкладених у умисне приховування номерного знака.
ч. 2 ст. 121-3 КУпАП встановлює штраф у розмірі 2550 грн за рух із номерами військових та силових структур, а також дипломатичними номерами, коли водій не має права їх встановлювати.
ч. 3 ст. 121-3 КУпАП передбачає штраф у розмірі 5100 грн. або позбавлення прав на 3-6 місяців за повторне порушення, визначене ч. 2 ст. 121-3.
Крім того, можна нарватися на штраф за керування автомобілем на незареєстрованому автомобілі, брудні номерні знаки, розташування номерів у непридатному місці, відсутність або несправне підсвічування номера, закриття номерів, використання підроблених номерів і водіння з чужими номерами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Штраф за керування з одним номерним знаком, що суперечить державним стандартам, становить 850 грн.

За керування на незареєстрованому автомобілі випишуть штраф у 850 грн за перше порушення та 1700 грн – за друге протягом року. У разі використання саморобного підсвічування номера передбачено штраф у розмірі 340 грн., а при повторних порушеннях – від 850 до 1700 грн. або позбавлення прав на 3-6 місяців або арешт на 5-10 днів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Уважно подивіться на свої номери: поліція вліпить штраф 1700 грн