facebook

Мобілізація та вручення повісток: якій категорії чоловіків нічого боятися – пояснення адвоката

Адвокат роз’яснив, хто з чоловіків може оскаржити рішення щодо вручення повістки.

Адвокат Ростислав Кравець наголосив, що кожен військовозобов’язаний має знати про свої права і пояснив, як потрібно поводитися при врученні повістки та чому не варто перейматися чоловікам до 27 років.

Про це адвокат розповів на своєму YouTube-каналі.

“Якщо ви не досягли 27 років, вам взагалі перейматись ні за що. І взагалі влаштовувати якісь там бійки, розбірки доводити нічого. Хочуть вручити повістку – будь ласка, хай вручають”, – каже Кравець.

У разі, якщо ви ухиляєтесь від вручення повісток, й це доведено, то можуть бути складені протоколи й стягнуто штраф, який можна оскаржити в суді.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ростислав Кравець зауважив, що оскаржити вручення повісток можуть особи до 27 років, якщо вони не служили, тому що строкову службу в Україні наразі скасовано. Тож цю категорію українців можуть мобілізувати лише за їхньої згоди, тобто добровільно.

Адвокат наголосив, що проходження медичної комісії примусово в Україні не передбачено. Він додав, що якщо представники військкоматів вас незаконно затримали, незаконно доставили до себе, позбавили вас волі та примушують проходити військово-лікарську комісію поза законом, фактично у них не виникають права на складання відповідних протоколів чи порушень кримінальних справ.

“Якщо вони хочуть – будь ласка, хай порушують кримінальну справу, викликають поліцію, яка складе протокол, що вас викрали спочатку, а потім вже буде складати протокол стосовно того, що ви щось там не хочете робити і тільки таким чином ми можемо всі разом змусити представники центри комплектації поводити себе чемно і в рамках чинного закону”, – заявив Кравець.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мобілізація та вручення повісток: якій категорії чоловіків нічого боятися – пояснення адвоката