facebook

“Тотальна гроза накриє ці області України, снігопад хлине в одному із регіонів”: синоптики про небезпечну погоду

Експерти застерігали українців щодо доволі холодної погоди, на яку варто чекати найближчим часом. Будуть опади, холод і заморозки.

Як інформує “5 канал”, 9 квітня очікується мінлива хмарність. У південній частині, східних та Дніпропетровській областях можливі короткочасні дощі, на інших територіях – без істотних опадів.

Вітер буде північно-східним, 5-10 м/с. Вночі температура буде 1-6° тепла, у північних та більшості західних областей на поверхні ґрунту заморозки 0-5°. На півдні країни – 4-9° тепла, вдень в Україні – 9-14°, на Закарпатті – до 17°, а на високогір’ї Карпат – невеликий мокрий сніг і температура протягом доби 0-5°.

Окрім цього, українців попередили про пожежну небезпеку по Україні. Так, 9-11 травня, тобто у вівторок, середу та четвер, у північних, Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Також синоптики опублікували попередження про небезпечні метеорологічні явища. Вночі 9 травня у північних, більшості центральних областей, на поверхні ґрунту заморозки 0-5° (I-й рівень небезпечності).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Вночі 10 та 11 травня у західних, Житомирській та Вінницькій областях у повітрі сильні заморозки 0-5° (IІ-й рівень небезпечності), у Київській, Чернігівській, Черкаській, Кіровоградській, Одеській та Миколаївській областях на поверхні ґрунту заморозки 0-5° (I-й рівень небезпечності)”, – розповіли в Укргідрометцентрі

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Тотальна гроза накриє ці області України, снігопад хлине в одному із регіонів”: синоптики про небезпечну погоду