facebook

Пекельна спека, сильні грози та град: синоптики попередили про аномальну погоду на літо

З’явився попередній прогноз, яким буде літо-2023 в Україні


Хоча ще до літа фактично пів місяця, але вже є попередній прогноз, яку погоду українцям варто очікувати в найближчі три місяці, пише Апостроф.

У зв’язку із глобальними кліматичними змінами можна припустити, що погода влітку в Україні буде незвичайною.

Вчені очікують, що зміщення сезонів спровокує незвичайні погодні умови й літній сезон буде нетиповим.

Атмосферні зміни призведуть до того, що літо в Європі та Україні буде досить теплим порівняно із середніми багаторічними показниками.

У червні очікується найбільша кількість опадів та гроз. При цьому в окремі дні може бути сильна спека, але опадів буде достатньо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У липні буде непостійна погода. Як правило, у розпал літа припадає найвища температура і це також період інтенсивної конвективної діяльності, коли можуть відбуватися сильні грози, град, шквали, смерчі.

Очевидно, що цього року буде схожа ситуація. Судячи з прогнозів світових кліматичних центрів, у липні буде досить несприятливих погодних умов та різких коливань температури.

У серпні характерною ознакою є посуха. Середня температура за сезон буде на пару градусів вищою за норму. При цьому аномально високі температурні показники спостерігатимуться на заході та півночі України.

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха, як пише УНІАН, поділилася, що погода в Україні в червні буде в межах норми, а ось у липні-серпні буде вищою за кліматичну норму.

Якщо в липні та серпні середньомісячна температура становить +25,5, то цього року може досягти +27. Це означає, що на українців чекає досить спекотне літо. При цьому вже зараз фактично в Україні встановилася літня погода.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пекельна спека, сильні грози та град: синоптики попередили про аномальну погоду на літо