facebook

Люта спека та дощі з грозами: синоптик Діденко попередила про погоду

Прогноз погоди в Україні на понеділок, 22 травня


Початок нового робочого тижня буде помірно теплим. Більш детально про погоду цього дня поділилася у себе на Facebook-сторінці синоптик Наталка Діденко.

За її прогнозом, упродовж дня варто очікувати, що повітря прогріється в межах +19…+24. Діденко додала, що з огляду на нещодавню холодну погоду, особливо в квартирах, такі градуси цілком нормальні.

При цьому день не пройде без опадів. Дощі, місцями з грозами мають пройти у східних, південних областях, частково у центрі країни – окрім Вінницької області, у північних – окрім Сумської області. У західних областях України та у більшості північних має переважати суха погода.

У Києві початок нового тижня відзначиться сонячною погодою, білими хмарами у небі та відсутністю опадів. Протягом дня повітря у столиці України має прогрітися до +24.

Найближчим часом дощі йтимуть на Лівобережжі. До північних та західних областей опади приєднуватимуться ближче до 24 та 25 травня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але при цьому синоптик поділилася, що дощі матимуть короткочасний і локальний характер. Тобто не по всіх регіонах вони можуть пройти й точно не будуть затяжними.

Вона також попереджає, що дощі супроводжуватимуться грозами. Тому не варто одразу лякатися і панікувати, оскільки такі звуки будуть пов’язані з природою, а не небезпекою з повітря.

Тому, найближчими днями все ж таки варто брати з собою парасольку, бо невідомо, де і кого дощ може застати. Краще перестрахуватися, щоби не намокнути.

Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського заявила, що 13 травня в Києві відбувся стійкий перехід середньодобової температури повітря через позначку +15.

Це означає, що вже почалося метеорологічне літо. При цьому в повідомленні також зазначається, що метеорологічна весна, яка розпочалася 17 січня та тривала 116 днів, закінчилася.

Вона, до речі, перевищила кліматичну норму півтора місяця. Щодо метеорологічного літа, то 13 травня навіть пізній термін, ніж раніше було зафіксовано. Наприклад, були випадки, коли метеорологічне літо наставало у Києві 22 квітня.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Люта спека та дощі з грозами: синоптик Діденко попередила про погоду