facebook

У Польщі українці намагалися втекти від прикордонників, охоронці змушені були відкрити вогонь

У Польщі затримали українців, які перевозили нелегалів. Польські прикордонники влаштували за ними погоню. Контрабандисти не впоралися з керуванням та намагалися втекти пішки. Охоронці кордону відкрили попереджувальний вогонь, пише Україна.PL. 3

У ніч з 19 на 20 травня у Польщі затримали двох громадян України, жінку та чоловіка, які перевозили нелегалів. Під час переслідування водій не впорався з керуванням. Зупинившись, вони з жінкою намагалися втекти пішки. Під час переслідування прикордонники здійснили попереджувальні постріли у повітря.

Прикордонна служба повідомила, що на місці знадобилася допомога медиків. При цьому вона не уточнила, кому саме — контрабандистам чи нелегалам.

“На місці надали першу допомогу, викликали медичну службу, яка прийняла рішення транспортувати всіх до лікарень. Подія сталася в Більському районі. Погоня почалася в Красна-Весі, а закінчилася в Боці”, — йдеться у повідомленні Прикордонної служби.

“Кур’єрам” загрожує до 8 років позбавлення волі.
Перевезення нелегалів у Польщі: більшість “кур’єрів” — українці

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Згідно з даними прикордонників, легальна імміграція до Польщі стимулює нелегальну. При цьому кур’єрами у 90% випадків минулого року були іноземці. Більшість затриманих – українці та грузини, пише kresy.pl.

“У 2022 році на польсько-білоруському кордоні затримали 401 організатора незаконного перетину кордону, а на польсько-литовському – 145, тобто загалом 546 осіб”, — повідомляли прикордонники у лютому. При цьому вони зазначили, що серед затриманих контрабандистів був лише 51 поляк. Торік у переправленні нелегалів переважали українці (231 затриманий) і грузини (61). Третє місце серед іноземців посіли білоруси (42). Далі йдуть громадяни Молдови (21), Узбекистану (19), Сирії (12), Росії (11) і Туркменістану (10).

Подібна ситуація була й роком раніше. У 2021 році також 90% осіб, затриманих за перевезення нелегальних мігрантів, були іноземцями. У статистиці Прикордонної служби на той час також переважали громадяни України та Грузії. Однак дані за грудень 2021 року загалом свідчать про меншу кількість затриманих контрабандистів – 355.

Серед тих, кого у 2021 році розшукувала поліція за частиною 3 статті 264 Кримінального кодексу (організація нелегальної імміграції), також однозначно переважали іноземці. На той час вони становили майже 70%.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Польщі українці намагалися втекти від прикордонників, охоронці змушені були відкрити вогонь