facebook

Штраф більше 50 тисяч та позбавлення прав: усіх водіїв попередили – ще й посадити можуть

Водіїв попередили про великі штрафи і не лише


Як попередили українських водіїв, що за порушення правил дорожнього руху їм загрожує не лише величезний штраф та конфіскація авто, а й навіть позбавлення прав чи терміну. Про це йдеться на сайті “На Пенсії”.

Отже, зазначається, що за керування у нетверезому стані можна отримати штраф у розмірі до 51 тис. грн. Однак це ще не все. Адже крім того, також законом передбачено арешт, позбавлення прав та конфіскацію авто.

Про це йдеться у статті 130 КУАП. Штраф передбачений як за водіння у стані сп’яніння (алкогольного, наркотичного), так і за відмову пройти огляд. Тобто, якщо водій відмовиться довести, що він тверезий, за законом він понесе таке ж покарання, як за водіння у стані сп’яніння.

Розміри штрафів:

за ч. 1 ст. 130 – штраф 17 000 грн з позбавленням права управління на 1 рік;
за ч. 2 ст. 130 за повторне порушення протягом року водій отримає штраф 34 000 грн.
за ч. 3 ст. 130 за порушення двічі протягом року – штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;
за ч. 4 ст. 130 – штраф 34000 або адміністративний арешт терміном 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штраф більше 50 тисяч та позбавлення прав: усіх водіїв попередили – ще й посадити можуть