facebook

Водії платитимуть від 1500 грн: що за нове правило вигадала влада

В Україні змінили правила обов’язкового техогляду ТЗ


Кабінет міністрів запровадив нововведення у правилах проходження обов’язкового технічного огляду автомобілів, яким ввів у дію вимоги Директиви Євросоюзу щодо перевірки транспортних засобів. Ці вимоги визначають інтервали проведення технічного контролю для різних категорій транспортних засобів. Про це повідомляє “Стіна “.

Під час обов’язкового технічного контролю за транспортними засобами визначаються три групи несправностей, а пункти технічного контролю мають видавати сертифікат придатності до експлуатації транспортного засобу.

Майбутні вимоги наказують перевіряти легкові автомобілі через 4 роки після реєстрації, а потім кожні 2 роки.

Нові власники автомобілів мають проходити техогляд упродовж 10 днів після перереєстрації машини на своє ім’я, а також після серйозної дорожньої аварії. Вартість такої послуги становитиме 1500 гривень. За відсутність техогляду планується штрафувати на 1700 гривень.

Обов’язковий техогляд проводитиметься лише у сертифікованих СТО. Вони робитимуть перевірку систем кермового та гальмівного управління, зовнішніх світлових приладів, світлопропускання скла, ГБО та систем безпеки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас Міністерство фінансів виступило проти запровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів в Україні.

Заступник міністра фінансів Олександр Кава підкреслив, що договір про асоціацію України з Євросоюзом не передбачає запровадження обов’язкового техогляду легкових автомобілів у нашій країні, а йдеться лише про обов’язковий технічний огляд машин, які їхатимуть з України до ЄС.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водії платитимуть від 1500 грн: що за нове правило вигадала влада