facebook

Військомати не не мають права цього робити: що треба знати військовозобов’язаним при візиті до ТЦК

Воєнкоми не мають права відбирати у чоловіків документи, примушувати щось підписувати, а також утримувати на території ТЦКСП


В нашій країні триває війна і загальна мобілізація. Закон прийнятий навесні депутатами, дозволяє роздавати повістки майже усюди, тож працівники відчуваючи свою владу іноді переходять рамки дозволеної законом поведінки.

Трапляються випадки коли співробітники ТЦК затримують чоловіків, а потім тримають у військкоматі без права залишити територію, залякують та схиляють до підписання згоди на проходження військової служби.

Адвокат Олександр Камша розповів як можна захистити себе в такій ситуації.

Він розповів, що відповідно до Конституції органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень законів Україні.


“Враховуючи ту обставину, що законодавством України особам, які мають право вручати повістки, надано лише право на вручення повісток, а не на будь-які інші дії, необхідно мати на увазі, що вчинення інших дій, наприклад, затримання та/або обшук особи, застосування до особи насилля, обмеження свободи пересування, примусове переміщення до ТЦКСП, не передбачено законодавством, а тому такі дії можуть бути визнані незаконними в судовому порядку”, — каже Олександр Камша.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.


Якщо вас силою намагаються затягнути до військкомату або іншого невідомого місця, вам необхідно викликати адвоката і Національну поліцію України та написати повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 371 Кримінального кодексу України “Завідомо незаконні затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Військомати не не мають права цього робити: що треба знати військовозобов’язаним при візиті до ТЦК