facebook

Штраф мінімум 17 тисяч грн: водіям показали “прейскурант” за “найпопулярніші” порушення – дешевше продати машину

За які порушення українським водіям загрожує найбільший штраф


У нашій країні уряд всіляко намагається знизити кількість автомобільних аварій і запроваджує то нові закони, то збільшує суми штрафів. У нашій країні найбільші штрафи передбачені за керування у нетверезому стані. Про те, яке покарання загрожує за це порушення, розповідає Оглядач.

Якщо водія затримали за водіння у нетверезому стані, то сума штрафу складе 17 000 гривень, а також позбавлять посвідчення водія терміном на один рік. Якщо ж перше покарання нічого не навчило, то повторне порушення загрожує штрафом у розмірі 34 000 гривень та позбавленням прав водія строком на три роки.

Варто зазначити, якщо водія затримали у стані алкогольного сп’яніння, двічі протягом одного року, то йому випишуть штраф, сума якого вже складе 51 000 гривень, а також заберуть посвідчення водія терміном на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.

Однак є ще одне порушення, за яке доведеться заплатити 40 800 гривень, і це відмова від огляду на предмет алкогольного сп’яніння. Чим заплатити такі штрафи, дешевше вже продати автомобіль.

Крім того, карати водіїв буде і за відсутність прав чи реєстраційного документа на авто — 425 гривень, за поїздку на незареєстрованому авто, без номерного знака або з номерами, заляпаними брудом — 850 гривень, за порушення правил дорожнього руху, що спричинило аварійну ситуацію — 850 гривень, за ДТП внаслідок якого було пошкоджено інші автомобілі – 1 190 гривень, за порушення швидкісного режиму у населених пунктах у межах 20-50 км/година – 340 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штраф мінімум 17 тисяч грн: водіям показали “прейскурант” за “найпопулярніші” порушення – дешевше продати машину