facebook

В Україні заборонили висаджувати горіх, дуб та клен та ще десяток видів дерев

В Україні ввели заборону на посадку деяких видів рослин, зокрема дерев. Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України ухвалило таке рішення у зв’язку з використанням обмежених земельних ресурсів через війну.

До переліку увійшли 13 сортів дерев, які активно використовуються для виробництва меблів, а також різноманітні декоративні рослини. З деякими з них українці можуть бути не знайомі, але якщо ви хочете перетворити свою ділянку та вибираєте дерева, то уважно вивчіть, які садженці купувати не варто.

Які дерева опинилися під забороною
айлант високий
аралія маньчжурська
в’яз низький
горіх чорний
дуб червоний
каркас західний
клен ясенелистий
маслинка вузьколиста
павловні (види та гібриди)
робінія звичайна
черемха пізня
ясен пенсільванський


Вищезазначені види дерев заборонено використовувати для створення та відновлення лісів та полезахисних смуг в Україні. У той же час раніше висаджені дерева зі списку не вирубатимуться.

У Міністерстві зазначили, що три мільйони гектарів лісів в Україні постраждали через російську агресію і потребують відновлення. Крім того, під окупацією залишаються 8 заповідників та 10 національних природних парків. Тому такий крок допоможе відновити стійкість лісів до кліматичних змін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні заборонили висаджувати горіх, дуб та клен та ще десяток видів дерев