facebook

Мінімалка майже 9500 гривень: українців порадували новими зарплатами – коли почнуть платити

В Україні планують підняти розмір мінімальної заробітної плати майже на тисячу гривень

В Україні стартували переговори щодо визначення мінімальної заробітної плати на наступний рік. Дані питання обговорили під час засідання спільної робочої комісії повноважних представників сторін щодо підготовки пропозиції щодо підвищення зарплати. Цією інформацією ділиться Федерація профспілок України.

Міністерство економіки внесло пропозицію підняти мінімальну заробітну плату до 7651 гривень, а це на 951 гривню більше, ніж встановлено на сьогодні.

Розмір посадового окладу працівника першого тарифного розряду ЄТС мають намір підняти на 550 гривень і тоді він становитиме 3 443 гривні.

Водночас, станом на квітень поточного року, згідно з інформацією Міністерства соціальної політики, фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних громадян перевищує розмір запропонованої мінімальної заробітної плати та сягає 7 782 гривні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У зв’язку з цим профспілки внесли пропозицію встановити розмір мінімальної заробітної плати на наступний рік не нижчий від фактичного розміру прожиткового мінімуму з огляду на прогноз індексу споживчих цін на поточний рік — підвищити до 9 435 гривень.

У профспілці впевнені, що це сприятиме поверненню людей на український ринок праці та легалізації зайнятості.

До 19 червня Міністерство економіки має подати до Міністерства фінансів макропрогноз видатків на наступний бюджетний рік з урахуванням забезпечення запропонованого розміру мінімальної заробітної плати.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мінімалка майже 9500 гривень: українців порадували новими зарплатами – коли почнуть платити