facebook

Оштрафують на 8500, а потім повістку вручать: чоловікам остаточно затиснули гайки, от і обмеження

Для чоловіків на період мобілізації запровадили нове обмеження


Поки в країні діє воєнний стан, триватиме й загальна мобілізація. Чоловіки віком від 18 до 60 років можуть бути мобілізовані. Кабмін у Постанові №1487 запровадив обмеження для чоловіків.

У рамках мобілізації чоловіки призовного віку мають стояти на військовому обліку як призовники, військовозобов’язані чи резервісти.

Їм видається військовий квиток, який потрібен навіть, якщо чоловік вирішить працевлаштуватися. Також такий документ необхідний при вступі до вишу.

Якщо керівники підприємств або установ не перевірятимуть військовий квиток у чоловіків, вони можуть отримати штраф.

Військовозобов’язаний обов’язково має пред’являти один із військово-облікових документів:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Посвідчення про приписку для призовників;
Військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов’язаного – для військовозобов’язаних;
Військовий квиток для резервістів.
Розмір штрафу за працевлаштування військовозобов’язаного без відповідних документів на період дії воєнного стану становить від 5100 грн. до 8500 грн. Це прописано у ст. 210-1 КУпАП.

Призвати на військову службу під час мобілізації можуть усіх громадян, визнаних придатними до військової служби або тих, що перебувають у запасі, тобто резервістів.

Кожен військовозобов’язаний має відповідне військове звання. Насамперед під мобілізацію підпадають ті громадяни віком від 18 до 60 років, які вже мають досвід військової служби.

Для постановки на військовий облік військовозобов’язані повинні з’явитися на виклик до територіального центру комплектування.

Загальна мобілізація проходить у 4 етапи:

Перша черга оперативного резерву – закликають колишніх військовослужбовців до 40 років, які мають бойовий досвід та служили у лавах ЗСУ за контрактом або під час однієї з хвиль мобілізації;
Друга черга оперативного резерву – військові, які проходили строкову службу до 2014 року;
Мобілізаційний резерв – військовозобов’язані, які закінчили військові кафедри ВНЗ як офіцери запасу та не були призвані під час інших мобілізаційних хвиль;
Громадський резерв – громадяни, які не мають обмежень за віком та здоров’ям та можуть бути залучені для комплектування ЗСУ та інших формувань виключно у особливий період.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Оштрафують на 8500, а потім повістку вручать: чоловікам остаточно затиснули гайки, от і обмеження