facebook

В Україні набули чинності нові правила продажу землі: що змінилося і кого торкнеться

Українцям розповіли, що купити землю тепер полегшало


Нещодавно стало відомо, що купити землю в Україні тепер буде набагато простіше. Про це йдеться у матеріалі, на сайті Верховної Ради.

Отже, слід зазначити, що тепер в Україні спростилося придбання землі для особистого користування.

Оскільки 8 червня набули чинності зміни до законодавства щодо вдосконалення нотаріальних та реєстраційних дій під час набуття прав на земельні ділянки, то відповідно купити землю українцям стане простіше.

Так от тепер при продажі невеликих ділянок, розташованих у межах населених пунктів, покупців не перевірятимуть у нотаріуса.

Зміни значно скоротять за часом та здешевлять процедуру купівлі-продажу таких ділянок для особистого користування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перевірки також не будуть здійснюватись при придбанні у власність ділянок сільськогосподарського призначення для садівництва площею не більше 0,25 га.

Також, надано можливість передавати переважне право купівлі ділянки с/г призначення лише на певний термін, а не безстроково, як зараз.

А ще розширено перелік осіб, яким заборонено купувати у власність ділянки с/г призначення. До нього включено учасників (акціонерів, членів) або кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб, до яких застосовано санкції.

У разі державної реєстрації набуття права власності на ділянку с/г призначення суб’єктом переважного права або держреєстрації припинення права оренди ділянки одночасно проводиться реєстрація припинення переважного права купівлі без подання відповідної заяви.

А ось раніше процедура набуття права власності на ділянки с/г призначення була досить складною. Передбачала перевірку нотаріусом набувача такого права чисельним вимогам закону до власника таких ділянок. У середньому така процедура тривала близько тижня-двох, збільшувала нотаріальні витрати.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні набули чинності нові правила продажу землі: що змінилося і кого торкнеться