facebook

Краще кинути палити з доброї волі: у Кабміні вводять дуже жорсткі обмеження – все буде примусово

В Україні мають намір ускладнити продаж цигарок і зробити куріння неприємним

В Україні дедалі більше вводять нових законів, переглядають розміри штрафів та посилюють покарання для порушників. І ось чергове «нововведення» торкнеться всіх, хто любить курити. Про це повідомляє головний санітарний лікар України Кузін.

Згідно з інформацією, у Міністерстві охорони здоров’я роблять все можливе, щоб зробити куріння неприємним і не комфортним, а також максимально незручним для випуску на ринок.

Вже з 11 січня на всіх пачках цигарок розміщуватиметься не лише медичні попередження, які були й раніше, а й малюнок, який демонструватиме чи візуалізуватиме наслідки куріння.

Згідно з дослідженнями було встановлено, що малюнки на пачках «знижують» кількість курців, відсотків на 20 та 30. Таким чином тяга чи бажання витягнути цигарку з пачки, на якій розміщено такий малюнок, знижується на 20%.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Водночас на пачках мають намір вказувати і контакти сервісів, за якими можна звернутися, щоб допомогли кинути палити. Якщо подивитися на статистику, то близько 87% курців протягом останніх 12 місяців вони бажали, або хоча б намагалися позбавити згубної звички.

Також у Міністерстві охорони здоров’я підтримують ініціативу інших європейських країн, де заборонено виставляти на вітрину пачки цигарок. Зазначається, що сигарети на вітринах є рекламою і закликають молодь до куріння.

Ще у відомстві підтримують і ініціативу підвищення акцизів, підвищення тарифів та всіх заходів тиску на виробників тютюнових виробів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Краще кинути палити з доброї волі: у Кабміні вводять дуже жорсткі обмеження – все буде примусово