facebook

Вже за тиждень: у водіїв розпочнуться серйозні проблеми

Експерт прогнозує для українських водіїв серйозні проблеми


Вже наступного тижня з 15 червня українські водії зіштовхнуться із серйозною проблемою – дефіцитом палива. Експерт Дмитро Леушкін на своїй facebook-сторінці поділився невтішним прогнозом.

Він написав, що нафти у світі поменшало у зв’язку з тим, що скоротився її видобуток. Це призвело до того, що ціни паливно-мастильних матеріалів стали зростати.

А з 15 червня танкера в Ізмаїлі/Рені за нинішніми цінами не буде сенсу продавати, а нові не встигнуть законтрактувати.

Леушкін вважає, що трейдери вирішать краще перечекати, оскільки стрибок на ПДВ та акцизі жодною маржою не перекрити.

Це призведе до божевільного зростання, внаслідок чого відбудеться ажіотаж. У результаті утворюються черги з бензовозів на кордонах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Такий прогноз експерта може здійснитися вже за тиждень, а він ще нагадує, що попереду збір врожаю та закритий кордон для зерна.

Багато аграріїв чекають на апокаліптичний сценарій, коли доведеться возити врожай до Італії. При цьому їм доведеться віддати 30-40% вартості за транспорт. Тобто вони зазнають збитків.

Він запитує, чи варто Україні поставити на межу виживання останню ще одну галузь, що адекватно працювала у країні та невже так терміново потрібно було українській владі повернути ПДВ та акциз на паливо.

Експерт назвав таке рішення шкідництвом і додав, що за нинішніх умов потрібно підтримувати, а не добивати податками. Також він нагадав про збирання голосів на петицію про скасовування цих нововведень.

Варто нагадати, що з 1 липня в Україні вирішили повернути акциз на паливо та ПДВ до довоєнного рівня. Тепер після початку повномасштабного російського військового вторгнення він встановився на рівні 7%, а був і незабаром знову стане 20%.

Це призведе до подорожчання палива, за прогнозом бензину на 10-11 грн за літр, дизельного пального – на 7-8 грн за літр, скрапленого газу – на 3,5 грн.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже за тиждень: у водіїв розпочнуться серйозні проблеми