facebook

Українців попередили про нові паспорти: стосується всіх

В уряді ухвалили дуже важливий документ


В Україні суттєво спростили процедуру оформлення паспортних документів для громадян, у тому числі тих, хто тимчасово перебуває за кордоном. Про це йдеться у публікації на сайті Мінреінтеграції.

Відповідну ухвалу схвалив Кабмін – напрацювання та супровід документа здійснювалися в рамках роботи Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду громадян України з ТОТ через територію третіх країн в Україну.

Повідомляється, що державна міграційна служба, її територіальні органи (підрозділи), закордонні дипломатичні установи матимуть безпосередній доступ до Державного реєстру актів громадянського стану осіб.

Таким чином, ці органи отримуватимуть відомості про державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження у формі витягу з цього Реєстру.

Це рішення дозволить українцям швидше відновити паспортні документи, а також оптимізує роботу державних органів, адже суттєво скоротиться час обробки запитів на отримання паспортів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В результаті кожен із батьків під час відвідування територіального органу Державної міграційної служби може:

одночасно оформити собі ID-карту та закордонний паспорт дитині/дітям до 14 років;
одночасно оформити ID-карту і закордонний паспорт, а також закордонний паспорт дитині/дітям до 14 років.
Перевірити, чи все гаразд із паспортом, можна на сайті ГМСУ:

відкрийте вкладку “Перевірка недійсних документів”;
виберіть тип документа;
вкажіть серію та номер документа, а потім натисніть кнопку “Перевірити”.
Якщо документ є недійсним, його потрібно буде замінити, звернувшись до відділення Державної міграційної служби в Україні. Біженці можуть замінити паспорт через консульство чи посольство, але паперові внутрішні паспорти заміні не підлягають, тому що у них відсутня транслітерація латинськими літерами.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українців попередили про нові паспорти: стосується всіх