facebook

Скандал через смерть військового: чоловік помер через 8 днів після мобілізації

На жаль, це не перший трагічний випадок, коли військовозобов’язаний помирає після мобілізації, навіть не потрапивши на фронт.

Зміст
Помер після мобілізації
Що відомо про мобілізованого
Що кажуть у ТЦК
Був місцевим добряком
Деталі трагічного інциденту
На контролі омбудсмена
Помер через 8 днів після мобілізації. Мережу сколихнула історія військовозобов’язаного з Тернополя. У ТЦК розводять руками. Нещодавно схожий випадок трапився на Одещині. Там мобілізований з епілепсією помер у перший день служби. Справа на контролі в уповноваженого з прав людини.

Деталі трагічних інцидентів розповіла в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналістка Вікторія Панченко.

Помер після мобілізації
Чоловіка призвали 1 лютого 2024 року, а помер він 9 лютого. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал. Відповідний допис мер міста зробив на своїй сторінці у Facebook.

У коментарях під дописом голови Тернополя одразу почали сипатися запитання щодо причин смерті чоловіка. Адже громаду занепокоїло те, що чоловік помер трохи більше ніж за тиждень після мобілізації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що відомо про мобілізованого
Микола Ірзайкін працював штампувальником у ТОВ “Шредер”. На сторінці підприємства у Facebook також написали про смерть чоловіка та висловили свої співчуття родині.

Микола Ірзайкін брав участь у благодійному проєкті “Жовтий фартух”, повідомляє “Суспільне новини”. Координатор проєкту Сергій Кічула говорить про Миколу Ірзайкіна лише хороше. Каже, що чоловік був завжди готовий допомогти, приносив і роздавав безкоштовні обіди для тих, хто цього потребував.

“Коля був добрим і чуйним. Потрапив до нас у волонтерську команду, сам підійшов і запропонував яблука принести. Щонеділі приносив ящик яблук. Коли не вистачало людей на роздачу їжі, то допомагав видавати її. Коли ми ближче познайомилися, то виявилося, що яблука не його, а він їх купує на ринку. Він хотів для людей смаколик зробити. Завжди був усміхнений і небайдужий”.

А волонтерка проєкту “Жовтий фартух” Вікторія Ліщинська зазначила, що сумно й боляче через те, що втрачаємо найкращих: “Ми були в одній команді волонтерів проєкту “Жовтий фартух”, де кожну неділю роздаємо безкоштовні обіди потребуючим. Рідко, коли він був відсутній. У нього були підопічні, яким він допомагав особисто. Це була добра та чуйна до чужого горя людина з надзвичайно світлою душею. Сумно та болісно, що втрачаємо найкращих”.

Що кажуть у ТЦК
Своєю чергою Тернопільський обласний центр комплектування та соціальної підтримки також прокоментував смерть Миколи Ірзайкіна. Ось що було зазначено на їхній сторінці у Facebook.

 

Після таких офіційних заяв запитань виникає ще більше. Чому ТЦК мобілізував людину з хворим серцем, як лікарі на ВЛК могли написати “придатний”, невже не виявили проблем зі здоров’ям та що саме призвело до того, що у чоловіка не витримало серце? Але ці запитання наразі залишаються без відповідей.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Скандал через смерть військового: чоловік помер через 8 днів після мобілізації