facebook

В Україні хочуть повністю заборонити розрахунки готівкою

В Україні хочуть повністю заборонити готівку. Усі розрахунки здійснюватимуться лише онлайн.

Про це пишуть Патріоти України.

Таким чином, Україна може стати першою у світі країною, в якій повністю скасують готівку. Це дозволить подолати щонайменше 95% корупції.

Такі плани української влади озвучив на лондонській конференції Ukraine Recovery Conference заступник голови Офісу президента України Ростислав Шурма.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми обговорюємо. Я не можу сказати вам упевнено, що ми це зробимо. Ми це обговорюємо”, – заявив Шурма.
Далеко не всі погоджуються з такою ідеєю. Тому зараз її дуже серйозно дискутують, зокрема й у команді президента, зізнався чиновник. Опоненти заявляють, що заборона на готівку – це пряме порушення прав людини. Проте ідеологи заборони вважають, що це може стати найпотужнішим та найефективнішим антикорупційним інструментом в Україн

“Ми знаємо, що на цю тему йдуть обговореннями різними стейкхолдерами. Говорять про порушення прав людини. Ми вважаємо, що це буде дуже ефективним інструментом ліквідації 95 – 99% усіх випадків корупції в країні, якщо не буде жодної готівки”, – поділився чиновник.
При цьому він сподівається, що команда президента все ж таки підтримає його ідею і дасть їй “зелене світло”. “Найближчими місяцями ми представимо дорожню карту, чи ми це робитимемо чи ні. Я вважаю, що рішення буде “так”, – припустив заступник голови ОП.

Тоді Україна стане першою у світі країною з повністю cashless (без обороту готівки) економікою. Втім, чи допоможе це нам стати першою у світі країною, вільною від корупції – це ще питання.

Незважаючи на стрункий хор скептиків, які відразу озброїлися проти Шурми та його ідеї, складно заперечити, що людство йде шляхом відмови від готівкових розрахунків, і що онлайн-платежі займають дедалі більшу нішу не тільки в розрахунках між юридичними особами, а й між пересічними громадянами. Тому заперечувати, що світ прийде до повної цифровізації фінансових розрахунків і відмовиться від “папірців”, мабуть, не варто.

Інша річ – чи готова до цього Україна. Якось поки складно уявити, що бабусі розраховуються на ринку за пучок кропу з допомогою Р2Р-переказі

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні хочуть повністю заборонити розрахунки готівкою