facebook

“Оприлюднений прогноз синоптиків приголомшує, потужна гроза хлине на ці області з лютим градом”: експерти про погоду в Україні

Зливи заполонили не один регіон України. Українці спостерігають похмуру погоду та постійні опади. Тим часом синоптики попереджають, чого саме очікувати надалі.

Як інформує “24”, скільки ще литиме, і в яких областях можливі опади наступного тижня, розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За орієнтовними прогнозами Укргідрометцентру, наступного тижня спостерігатиметься схожа тенденція, як на поточному. Яскраво виражених процесів немає.

“Це буде малоградієнтне поле. Відповідно над Заходом знову ж таки буде утримуватися нестабільна атмосфера. Розвиток купчасто-дощових хмар все ж таки може бути ще й на наступному тижні”,- зазначила Наталія Птуха.
Водночас додала, що в решті областей інтенсивність і територія поширення дощів менші. Все ж таки там переважатиме погода без опадів.

Також синоптикиня пояснила, що для літа це типова погода, нічого аномального немає. Дощі мають переважно локальний характер. Тобто в одному місці можуть бути дуже інтенсивні опади, тим часом в іншому, буквально за кілька кілометрів, вже більш спокійного характеру або взагалі сонячно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Прогноз погоди на три доби

Зауважимо, що в Укргідрометцентрі оприлюднили прогноз до 27 червня. Зазначили, що в найближчі три доби буде нестійка погода.

Часом дощі, грози. 26 червня в Україні, крім західних, Вінницької, Житомирської та Київської областей, у вівторок на Північному Сході країни подекуди значні дощі, град, шквали 15 – 20 метрів на секунду.

Температура недільної ночі 15 – 22 градуси тепла. 26 – 27 червня в Україні, крім Півдня, +10…+16. Вдень +20…+26 (у понеділок і вівторок на Сході та Північному Сході 15 –21), лише на Півдні, у неділю й Південному Сході +25…+31 градус.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Оприлюднений прогноз синоптиків приголомшує, потужна гроза хлине на ці області з лютим градом”: експерти про погоду в Україні