facebook

Вся Україна у напрузі: окупанти починають йти із ЗАЕС – у ГУР вже попередили

Українські розвідники оприлюднили нові дані про те, що відбувається на ЗАЕС


російські окупанти скорочують свою присутність на захопленій Запорізькій атомній електростанції. У разі виникнення аварійної ситуації персоналу, що залишився, на станції було наказано звинувачувати Україну. Про це повідомляє пресслужба ГУ розвідки.

“За останніми даними, окупаційний контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції. Одними з перших зі станції поїхали троє співробітників “Росатому”, які керували діями росіян”, – заявили у розвідці.

Також російські представники рекомендували персоналу, який уклав контракти із “Росатомом”, пройти процедуру евакуації. Вказано, що вони мають залишити свої місця роботи та залишити територію до 5 липня. Рекомендованим напрямком евакуації є окупований Крим.

“На сьогодні відомо про від’їзд на півострів начальниці юридичного відділу Манцурової, головного інспектора Цивільного та заступника станції із забезпечення Губарєва”, – йдеться у заяві.

Нещодавно у місті-супутнику Енергодарі також спостерігається скорочення кількості військових патрулів противника. Служба Головного управління розвідки України (ГУР) зазначає, що персоналу, що залишився, на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) було дано вказівку “звинувачувати Україну у разі виникнення будь-яких аварійних ситуацій”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) та місто Енергодар перебувають під тимчасовою окупацією росіян від початку війни. Протягом деякого часу російські сили неодноразово обстрілювали територію станції, звинувачуючи при цьому Україну.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив про можливість терористичного акту на Запорізькій АЕС із використанням радіоактивних матеріалів. Він наголосив, що окупанти вже підготувалися до такого сценарію.

За словами голови Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова, російські сили додатково замінували деякі об’єкти на Запорізькій АЕС, включаючи басейн-охолоджувач.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вся Україна у напрузі: окупанти починають йти із ЗАЕС – у ГУР вже попередили