facebook

ТЦК посилюють мобілізацію: для чоловіків запровадили нові жорсткі обмеження – стали майже безправними

Для військовозобов’язаних діє дуже жорстке обмеження


В Україні продовжується загальна мобілізація, і чоловікам поступово “ускладнюють” життя. Зокрема, це стосується зміни місця проживання, і чи потрібний для цього дозвіл територіального центру комплектування та соціальної підтримки, повідомив адвокат Антон Марініч у коментарі “РБК”.

Він відповів на запитання, чи справді щоразу під час переїзду їм потрібно брати дозвіл у військкоматі. За його словами, заборона змінювати місце проживання військовозобов’язаними справді існує і діє під час воєнного стану.

Це передбачено Правилами військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, і цю інформацію можна знайти у Додатку 2 до Постанови КМУ №1487 від 30 грудня 2022 року.

Марініч підкреслив: “Якщо ви плануєте змінити місце проживання на інше місто (район у місті), вам необхідно попередньо з’явитися до ТЦК та СП та отримати дозвіл від керівника (начальника) відповідного ТЦК та СП для зняття з військового обліку”.

Водночас він зазначив, що у цих правилах є деякі винятки. Зокрема, допускається зміна місця проживання онлайн – для цього потрібно подати Декларацію проживання/пройти онлайн-реєстрацію. У такому разі виникає обов’язок стати на облік до ТЦК та СП за задекларованим місцем проживання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ТЦК посилюють мобілізацію: для чоловіків запровадили нові жорсткі обмеження – стали майже безправними