facebook

Пенсіонерам доведеться проходити перевірки для отримання пенсій

Пенсіонерам доведеться проходити перевірки для отримання пенсій
Для кого фізична ідентифікація стане обов’язковою та як її можна пройти

Українці за кордоном, які й надалі хочуть отримувати пенсію, мають щороку проходити фізичну ідентифікацію.

Про це пише “Хвиля”, посилаючись на текст законопроекту №9453 “Про внесення змін до деяких законів України щодо пропорційного обчислення страхового стажу особам”.

Зазначимо, що поки що це положення не прийнято. Підданий Мінсоцполітики законопроект підтримав 30 червня Кабінет міністрів України, проте потрібне ще схвалення парламентом.
Так, згідно з документом, виплати пенсій українським біженцям за кордон проводитиметься на банківські рахунки, проте умовою отримання виплат буде щорічна (до 31 грудня) фізична ідентифікація.

Очікується, що пройти її пенсіонери зможуть одним із двох способів.

За допомогою “Дія.Підпис” (Дія ID) в особистому електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду.
Посвідченням місця проживання консульською посадовою особою.
Ми повідомляли, що українці за кордоном стикаються з тим, що пенсії щодо інвалідності їм припиняють виплачувати. Стало відомо, як поновити виплати.
У ПФУ відповіли, що в даному випадку для ухвалення рішення про продовження виплати пенсії необхідно надіслати до Пенсійного фонду відповідну заяву та пакет документів.

Зробити це можна за допомогою послуг пошти чи онлайн через веб-портал електронних послуг ПФУ у розділі “Заява на перерахунок пенсій” – “Продовження виплати”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час надсилання заяви поштою документ потрібно буде роздрукувати та заповнити. Також потрібно буде надати пакет документів у вигляді копій:

паспорта (у разі надання ID-картки додати виписку про місце реєстрації);
реєстраційного номера облікової картки платника податків;
копію документа про статус біженця або тимчасового захисту (засвідчені дипломатичним представництвом чи консульською установою України чи нотаріально);
оригінал документа про посвідчення факту, що фізична особа жива (надає нотаріус).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пенсіонерам доведеться проходити перевірки для отримання пенсій