facebook

Сім’ям пенсіонерів допоможуть з похороном по-іншому: що змінилося 2023 року

В Україні зміняться правила щодо того, як надаватиметься допомога сім’ям пенсіонерів після їх загибелі

Українські правила про надання допомоги на поховання пенсіонерів зазнали змін.

Розмір фінансової підтримки тепер залежатиме від суми пенсії, яку отримує померла особа. Це нововведення внесено до законопроекту “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Згідно з новими правилами, сума допомоги повинна дорівнювати двом розмірам щомісячної пенсії особи, разом з усіма надбавками та іншими нарахуваннями, включаючи підвищення і так далі.

Отже, якщо загальний дохід померлого становив, наприклад, 5 000 гривень, то сума, виділена на поховання у разі смерті, становитиме 10 тисяч гривень. Варто додати і про те, що раніше стосовно військових пенсіонерів використовувалися інші правила. Тоді родичам загиблих екс-військовослужбовців виплачували суму, що дорівнює трьом пенсіям.

А якщо родичам не вдавалося фінансово забезпечити похорон, держава їм допомагала.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У записці пояснення до закону йдеться, що такі зміни дуже важливі, зокрема, для регулювання державних витрат на поховання.

Отримати допомогу можна через ті самі джерела, що й виплати пенсій: ПФУ, органи соцзахисту чи місцевого самоврядування. Якщо померла людина була застрахована, тоді її родичі можуть звернутися до роботодавця, який має отримати допомогу від ПФУ.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Сім’ям пенсіонерів допоможуть з похороном по-іншому: що змінилося 2023 року