facebook

Батьків аж струснуло: у Кабміні вирішили, як навчатимуться діти з 1 вересня – такого не чекали

У МОН дали рекомендації щодо початку навчального року 2023-2024


Керівникам навчальних закладів вищої професійної освіти, професійних коледжів, академій та університетів пропонується розпочати новий навчальний рік із 1 вересня 2023 року. Рекомендаційний лист МОН опубліковано на сайті Osvita.

Одночасно зазначається, що відповідно до чинного законодавства, принципів автономії та самоврядування, навчальні заклади мають право самостійно визначити організаційну та безпеку модель проведення освітнього процесу.

Це дає можливість кожному навчальному закладу прийняти рішення про найбільш відповідний підхід до організації занять з урахуванням поточної ситуації та вимог безпеки.

“Водночас вимушений перехід навчальних закладів на проведення освітнього процесу в дистанційному форматі, спричинений спочатку епідемією COVID-19, а потім і збройною агресією РФ, зрештою призвів до незаперечного зниження якості освіти”, – йдеться у рекомендаційному листі МОН.

Серед проблем, що свідчать про зниження якості освіти, виокремлюються такі:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відсутність ефективного зворотного зв’язку з викладачами.
Великий обсяг домашніх завдань.
Технічні проблеми.
Недостатнє оснащення студентів та викладачів комп’ютерною технікою.
Нестача спілкування.
Відсутність можливості здобуття практичного досвіду.
Виходячи з цього, Міністерство освіти рекомендує установам вищої та спеціальної вищої освіти з 1 вересня 2023 року максимально перейти до проведення навчального процесу в аудиторному форматі, з урахуванням наявності та місткості навчальних приміщень.

Однак слід зазначити, що ця рекомендація не поширюється на навчальні заклади, що знаходяться на територіях, схильних до бойових дій, зокрема в зонах досяжності вогню ворожих ракетно-артилерійських систем та аналогічних загроз.

“Міністерство повною мірою усвідомлює виклики, які стоять перед закладами у зв’язку з поновленням навчання в аудиторному форматі, тому першочерговим завданням для навчальних закладів є безпечна складова навчального процесу”, – зазначено у повідомленні.

У липні-серпні 2023 року керівникам навчальних закладів рекомендується активно займатися організацією чинних укриттів (спеціалізованих та адаптованих), включаючи використання коштів зі спеціального фонду, з метою проведення занять у них у разі повітряної тривоги.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Батьків аж струснуло: у Кабміні вирішили, як навчатимуться діти з 1 вересня – такого не чекали