facebook

Суми дуже нескромні: депутати та чиновники підвищили собі пенсії – що дали українцям

Як змінилися пенсії у чиновників та депутатів з липня


Уряд України в березні провів уже одну масштабну індексацію, яка торкнулася більшої кількості пенсіонерів. Але деяким категоріям її провели з поточного місяця. На скільки зросли пенсії з липня у чиновників та депутатів, повідомляє На пенсії.

Вказується, що у деяких категорій пенсіонерів з цього місяця розмір виплат побільшає на 1450 грн. При цьому у липні середній розмір підвищення становив 1020,71 грн. У ПФУ поінформували, що цього місяця перерахунок провели для 19419 пенсіонерів.

З цього місяця будуть отримувати більше колишні народні депутати, в середньому їм підвищили пенсію на 1450,98 грн. Повідомляється, що таких пенсіонерів лише 659 осіб.

Найбільше цього місяця отримає підвищення колишніх державних службовців – 16 989 осіб. Їм у середньому додали по 1046,70 грн.

Українці, які пропрацювали в органах місцевого самоврядування, а таких у країні 1574 особи, загалом отримали на 634,89 грн більше.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А ось колишнім науковим співробітникам, яким також у липні провели індексацію, додали всього в середньому 422,51 грн. Таких громадян, як зазначається, лише 197 осіб.

Варто зазначити, що індексацію пенсій тим, хто виходив на заслужений відпочинок, в Україні не проводили давно. Попри продовження повномасштабної війни, її провели таким категоріям, перенісши такий перерахунок на липень.

Повідомляється, що середній розмір пенсій народних обранців складає понад 15 тис. грн. у той час, як приблизно 30% від загальної кількості пенсіонерів отримують виплати до 3000 грн. на місяць.

Тому, як пише Фокус, економіст Андрій Новак заявив, що зараз не проводив би індексацію держслужбовцям, взагалі в державному секторі, оскільки у них були високі зарплати, премії та пільги. Краще б, на його думку, ці гроші направити на фінансову допомогу тим категоріям населення, які у складному становищі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Суми дуже нескромні: депутати та чиновники підвищили собі пенсії – що дали українцям