facebook

У Івано-Франківську з 5-го поверху впав ліфт із подружжям

В Івано-Франківську впав ліфт з 5-го поверху, в якому була подружня пара разом із собакою. Подія трапилась 9 липня в будинку №30 на вулиці Івасюка.

У Івано-Франківську з 5-го поверху впав ліфт із подружжям

Про це інформує ТСН.

Ситуацію розповіла донька постраждалого подружжя Наталія Дяченко.

“Мої батьки впали з 5 поверху і зупинились аж між 1 і 2 поверхами, очікуючи годину, поки їх визволять!”, – зазначила жінка.

Вона додала, що під час падіння її батько вдарився головою, разом із матір’ю – обоє у стресовому стані.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Питання: за що ми отримуємо платіжки в розмірі від 300-600 грн від КП «Теплий Дім», якщо термін експлуатації ліфту вже вийшов? І додзвонитись туди вдалось з третього разу”, – підкреслила жінка.

10 липня вранці комунальники провели обстеження механізмів і дійшли висновку, що ліфт був справним.

“Ліфт 1988 року випуску, це є середній вік ліфтів у франківських будинках. Згідно з вимогами законодавства, минулого року ліфт пройшов експертне обстеження та отримав дозвіл на подальшу експлуатацію. Відповідно до вимог експертизи були проведені необхідні заміни, зокрема змонтовано новий канат. Таким чином механізми підіймача перебувають у цілком справному стані”, – пояснюють в комунальному підприємстві “Теплий дім”.

Також вони зазначили, що ймовірною причиною аварії вважають перезавантаження кабіни.

“Ймовірною причиною зворотного ходу є перевантаження кабіни. В момент аварії в ній перебували троє дорослих і собака породи сенбернар. На жаль, старі підіймачі не обладнані блокуванням від перевантаження. Як наслідок – двигуну не вистачило потужності і після короткого падіння кабіна була зафіксована захисними клинами”, – йдеться у повідомленні.

Утім дівчина наголосила, що у кабіні були двоє, а не троє осіб і собака.

“І в сумі їх вага не перевищувала навіть 250 кг. І жодного розгойдування, спричиненого людьми в кабіні не було!”, – додала жінка.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Івано-Франківську з 5-го поверху впав ліфт із подружжям