facebook

Остання пенсія більше ніж 13 тисяч: хто та скільки допомоги отримає на поховання

У ПФУ озвучили розмір допомоги на похорон пенсіонера


Українцям нагадали, що особи, які організували похорон пенсіонера, можуть отримати допомогу на поховання. Як це зробити та про яку суму йдеться, повідомляється на сайті ПФУ.

Розмір допомоги на похорон залежить від закону, згідно з яким пенсіонеру було призначено виплату. Наприклад, якщо пенсію призначили згідно із Законом України для осіб, звільнених із військової служби, тоді розмір допомоги становитиме три місячні пенсії такого громадянина.

При цьому законом встановлено й обмеження, сума виплати не може перевищувати п’ятиразового розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а це 13420 грн.

Для тих, кому пенсію призначено згідно із Законом України про загальнодержавне пенсійне страхування або інші закони, розмір допомоги становить два розміри пенсії загиблого, який він отримував останнім часом.

При цьому родичі або люди, які займалися похороном пенсіонера, можуть звернутися за виплатою до держави у будь-який момент, немає обмежень у часі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Не можуть претендувати на виплати родичі пенсіонера, якщо його поховали коштом держави.

При зверненні за допомогою необхідно мати при собі такі документи:

Заява на виплату допомоги на похорон;
Паспорт громадянина України або інший документ, що засвідчує особу;
Довідка про смерть пенсіонера або витяг з Державного реєстру актів громадянського стану громадян про смерть для отримання допомоги;
Свідоцтво про смерть або інший документ, що підтверджує смерть. Наприклад, якщо пенсіонера не стало за межами України та реєстрацію смерті проведено компетентними органами іноземної держави.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Остання пенсія більше ніж 13 тисяч: хто та скільки допомоги отримає на поховання