facebook

До весілля ні-ні: молодим українцям заборонять виїжджати за кордон, і дівчат це теж стосується

Багато українців і не знали, що підлітки мають право самостійно залишати країну

З’явилася інформація, що в Україні підліткам можуть заборонити самостійно виїжджати за кордон. Деякі українці можуть здивуватися, адже навіть не підозрювали, що, наприклад, компанія 16-річних громадян може сісти в автобус та поїхати практично до будь-якої країни, до якої веде прикордонну перепустку.

Схоже, що багатьом дорослим, а особливо “слугам народу” та громадськості такі реалії не подобаються. Так, в українському парламенті вже зареєстрували проєкт закону, яким хочуть внести зміни до правил виїзду дітей за кордон.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню від спільноти в мережі Telegram “Тий самий юрист”.

Що пропонують змінити
▪️ Зараз в Україні діти з 16 років мають право самостійно виїжджати за кордон, і дозвіл батьків для цього не потрібен (ч. 3 ст. 313 Цивільного кодексу України).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

▪️ Зміни передбачають, що право на вільний та самостійний виїзд за межі України матимуть фізичні особи, які досягли 18 років.

▪️ А підлітки, які не досягли 18-річного віку, зможуть самостійно виїжджати за кордон лише у разі набуття ними повної громадянської дієздатності (наприклад, у зв’язку з реєстрацією шлюбу).

Є ще одна думка, що таким чином можна “пригальмувати” бажання хлопців-підлітків залишити країну. Часто в сім’ї може вистачати грошей, наприклад, якщо хлопець хоче навчатися у Польщі чи Чехії, лише на один квиток та проживання, а батьки залишаються вдома. А ось пізніше вже доведеться з’ясовувати питання в ТЦК.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

До весілля ні-ні: молодим українцям заборонять виїжджати за кордон, і дівчат це теж стосується