facebook

У серпні розпочнеться особлива мобілізація: у ТЦК офіційно попередили

У ТЦК запроваджують нові правила мобілізації


Ситуація в Україні продовжує залишатися напруженою через воєнний стан та мобілізацію, викликану повномасштабним вторгненням Росії. У зв’язку з цим, чоловікам віком від 18 до 60 років може бути наказано приєднатися до Збройних Сил України як військовозобов’язані, пише “Українське радіо Полтава”.

За словами Істоміна, якщо військовозобов’язаному прийде повістка, він зобов’язаний з’явитися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки у зазначений день та час. При цьому необхідно мати при собі особисті та військові документи. У випадку, якщо людина має законні підстави для відстрочення, їй також потрібно надати відповідні документи, що підтверджують ці підстави.

“Якщо громадянин не має права на відстрочку, його направляють на проходження військово-лікарської комісії, щоб визначити його ступінь придатності. Після завершення комісії він визнається придатним або непридатним”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з його заявами, якщо військовозобов’язаний визнаний обмежено придатним, це не означає, що він не здатний проходити службу у Збройних Силах України загалом. Просто такі люди не можуть бути спрямовані у певні військові частини, такі як СЗГ та десантно-штурмові війська.

Істомін також спростував інформацію, що в Україні нібито закінчилися придатні військовозобов’язані та тому вони почали закликати обмежено придатних до лав Збройних Сил України. Він зазначив, що такі категорії військовозобов’язаних чоловіків, як і раніше, підлягають заклику. Він наголосив, що така практика не є чимось незвичайним в умовах повномасштабного вторгнення країни-агресора.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нещодавно президент Володимир Зеленський підписав закон, що стосується тимчасово непридатних для служби військовослужбовців. Цей закон надає таким військовим можливість звільнення в запас після рішення Військово-лікувальних комісій (ВЛК) з умовою перегляду їхнього стану здоров’я вдома протягом 6-12 місяців.

За раніше наведеними словами юриста Романа Симутіна, у разі відмови відстрочення з боку Територіальної військової комісії (ТЦК), людина має право звернутися по захист своїх законних прав, оскільки військкомати не мають права відмовляти йому, якщо у неї є законні підстави для цієї відстрочки. Він також наголосив, що це є обов’язком військкоматів, а не їхнім правом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У серпні розпочнеться особлива мобілізація: у ТЦК офіційно попередили