facebook

У Зеленського задумалися про запровадження “продуктових карток”: що відомо

В Офісі Президента розглядають варіанти щодо підтримки вразливих і незахищених верств населення

Через зростання цін на продукти в Україні заговорили про запровадження цільової підтримки для малозабезпечених. Йдеться про щось подібне до “продуктових карток”.

Про це заявив ВВС радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко.

Чи запровадять в Україні “продуктові картки”
Він зазначив, що подібну ініціативу розглядають в Офісі Президента. Насамперед, розповів Устенко, підтримку треба надати найбільш вразливим і незахищеним верствам населення. Тому розглядатимуться різні варіанти, як це можна зробити.

Найбільш прийнятним варіантом, зауважив економіст, могла би бути видача такої допомоги через застосунок “Дія” за аналогією із програмою “єПідтримка”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Це можуть бути і додаткові виплати для компенсації зростання цін, і запровадження food stamps у системі “Дія” – так званих “продуктових чеків”, як це практикується в США”, – сказав він.

Радник Зеленського додав, що до таких “антикризових заходів” в Україні можуть вдатися за потреби.

Реакція соцмереж
Українці в мережах бурхливо відреагували на “продуктові картки”, які в Офісі президента запропонували ввести для бідного населення. Люди іронічно називають це “діджиталізацією, яку ми заслужили”.

У мережі зауважують – люди, які потребують так званих чеків на продукти, повинні мати смартфон. Адже для отримання карток, ймовірно, треба буде встановити “Дію”. А це вже суперечить концепції такої допомоги.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Зеленського задумалися про запровадження “продуктових карток”: що відомо