facebook

На пенсію у 50: з’явилися хороші новини для жінок – подробиці

Певним категоріям українців дозволяють раніше вийти на пенсію


У більшості випадків, щоб вийти на пенсію, потрібні певні привілеї та стаж роботи. Однак є винятки й деякі можуть піти на пенсію незалежно від професійної діяльності та інших обставин. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Багатодітні мами мають можливість вийти на пенсію у 50 років без огляду на свій стаж роботи. Для цього необхідно народити п’ять або більше дітей, а також мати щонайменше 15 років страхового стажу.

Для оформлення пенсії багатодітної матері будуть потрібні такі документи:

Посвідчення особи.
Підтвердження страхового стажу.
Свідоцтва про народження дітей або їх паспорт.
Заяву про призначення дострокової пенсії слід подавати до органу Пенсійного фонду України (ПФУ) не раніше ніж за місяць до досягнення 50-річного віку та бажано не пізніше трьох місяців після цієї події.
Така можливість надана лише жінкам, тому якщо багатодітна мама не скористається даною опцією, то батько сім’ї теж не зможе піти на пенсію раніше, ніж звичайно.

У 2023 році, щоб вийти на пенсію у 60 років, необхідно мати страховий стаж протягом 30 років. Однак щороку вимоги до стажу збільшуються на 1 рік і до 2028 року цей показник досягне 35 років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зважаючи на те, що середній стаж українців цього віку становить 32 роки, більшості громадян через 5 років не вдасться вийти на пенсію в такому ранньому віці. Їм доведеться чекати 63 або навіть 65 років, але й у такому разі вимоги до віку також збільшуватимуться.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На пенсію у 50: з’явилися хороші новини для жінок – подробиці