facebook

Штрафи понад 33 тисячі грн: українців попередили, чого чекати від податкової від серпня та як діяти

Штрафи у розмірі понад 33 тис. від податкової, за що можуть покарати

В Україну з 1 серпня повертається система оподаткування, яка діяла до 24 лютого 2022 року. Системою передбачено скасування податкових пільг та повернення деяких документальних перевірок та штрафів. Цією інформацією діляться “Новини”.

Виходячи зі слів адвоката, більшість платників недооцінюють усі ризики, які можуть виникнути у зв’язку із запитами податкової та реакцією на них. Запит податкової інспекції свідчить про те, що бізнес зіткнувся з деякими проблемами, у зв’язку з чим привернув увагу податківців. Найчастіше такі запити надсилають після аналізу існуючої податкової інформації та отримання інформації про можливі порушення.

Найбільш некоректним вважається ігнорування таких запитів, адже згідно з нормами Податкового кодексу ненадання інформації на запит є підставою для того, щоб призначити повноцінну податкову перевірку.

Згідно з новим законопроектом ненадання інформації на запит або надання не повної інформації платником податків передбачає штраф у розмірі п’яти розмірів мінімальної заробітної плати, а це 33 500 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Оплата штрафу не знімає обов’язку надати необхідну інформацію. Громадяни також мають право надати відповідь, де необхідно вказати, що запит не відповідає вимогам законодавства, адже на практиці вони часто не мають чітко визначених обставин, які можуть свідчити про порушення платником податків.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штрафи понад 33 тисячі грн: українців попередили, чого чекати від податкової від серпня та як діяти