facebook

Від 1200 до 20400 грн: водіїв застопорило від розміру штрафів

Українців попередили про відповідальність за порушення на дорогах


За порушення правил дорожнього руху українським водіям світять штрафи, нерідко дуже серйозні. Водночас є випадки, коли можна оскаржити його та отримати лише усне попередження, пише “РБК”.

Зокрема, ст. 22 Кодексу України про адміністративні правопорушення виділяє таке поняття як незначні правопорушення. Іншими словами, це ті, що не впливають на інших водіїв під час руху.

Поки що немає чіткого переліку ситуацій на дорозі, які можна вважати малозначними правопорушеннями – рішення про це приймає особисто інспектор з урахуванням усіх супутніх обставин.

Водіям рекомендують, якщо вони переконані, що не скоїли тяжкого порушення, вимагати від правоохоронців саме усного порушення, і при цьому аргументувати свою думку.

У разі винесення усного попередження водію не потрібно сплачувати штраф, і його не вважають притягнутим до адміністративної відповідальності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До найбільш “дорогим” порушень відносяться:

  • порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків транспортних засобів — 1 190 гривень;
  • керування чи експлуатація транспортного засобу із незаконно встановленими номерними знаками ЗСУ, НГУ, Нацполіції, Держприкордон служби, Держаслужби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації,
  • Дипломатичних представництв, консульств та інших міжнародних організацій, які користуються повним та частковим імунітетом — 2 250 гривень;
  • повторне протягом року вчинення порушень, передбачених частиною другою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню — 5 100 гривень;
  • залишення водіями транспортних засобів, іншими учасниками дорожнього руху на порушення встановлених правил місця дорожньо-транспортної пригоди, до якої вони причетні — 3 400 гривень;
    порушення вимог законодавства щодо встановлення і використання на транспортному засобі
  • спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв — 8 500 гривень;
  • керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом — 3 400 гривень;
  • керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами — 20 400 гривень;
  • керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції — 17 000 гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Від 1200 до 20400 грн: водіїв застопорило від розміру штрафів