facebook

Українців закликали готуватися до аномальної погоди: синоптики дали прогноз на серпень – нічого втішного

Синоптики розповіли, якою буде погода в серпні


Літо цього року дивує та підносить несподівані сюрпризи. Сорокаградусна спека різко змінюється прохолодою та сильними грозами. Яким же буде останній літній місяць, розповідає Укргідрометцентр.

Синоптики попереджають, що серпень принесе в країну ще більшу спеку. Цей місяць відрізнятиметься від попередніх двох значним підвищенням температури. Однак і дощі нікуди не подінуться.

Наші пращури помітили, що наші пращури слідкували за зимою. Згідно з прикметами, якщо у серпні погода постійна, то й зима буде тривалою.

Синоптики повідомляють, що серпень буде спекотним. У середньому температура буде помірною та комфортною та досягне +18…+25 градусів.

У гірських районах стовпчики градусників показуватимуть від +16…+19 градусів. Водночас спека не залишить своїх позицій. Максимальна температура у серпні досягне +35…+39 градусів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Абсолютний максимум температури складе 35,7-39,8 у південних, східних та більшості центральних регіонах. У Чернігівській та Тернопільській областях можливе до +40…+42 градусів. У гірських районах +30…+36, а на високогір’ї Карпат +27…+28 градусів.

Однак це не всі сюрпризи. Жителям північних, східних, а також Волинської та Запорізької областей варто підготуватися до похолодання до 0…-2 градусів морозу.

Наприкінці місяця майже на всій території України можливі заморозки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українців закликали готуватися до аномальної погоди: синоптики дали прогноз на серпень – нічого втішного