facebook

Вже з 1 жовтня: податкова завітає у гості до українців, кому впаяють до 17000 грн штрафу

З 1 жовтня 2023 року деякі українці, які займаються підприємництвом, ризикують отримати штрафи до 17 тисяч гривень. Про це застерігає Державна податкова служба України.

Починаючи з жовтня набувають чинності норми оновленого законодавства, які стосуються перевірок підприємців. Зокрема, податкова служба почне штрафувати осіб, які продовжують функціонувати без РРО/ПРРО. Каратимуть усіх, незалежно від сфери діяльності.

На порушників чекає штраф у розмірі від 1700 до 3400 гривень. Якщо протягом року підприємець не виправиться та потрапить повторно, то заплатити доведеться від 8500 до 17 000 гривень.

Варто зазначити, що до 1 жовтня 2023 року в Україні не застосовують штрафні санкції для більшості підприємців, які працюють без РРО/ПРРО. Винятком є ​​лише бізнес, який здійснює діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор, валютно-обмінні операції та продаж підакцизних товарів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Підприємцям нагадують, що ДПС реалізувала можливість завантажити безкоштовне програмне рішення – ПРРО для iOS та Android. Так, мікро та малий бізнес, що працює у сфері торгівлі та надання послуг може уникнути штрафів просто встановивши додаток на смартфон.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже з 1 жовтня: податкова завітає у гості до українців, кому впаяють до 17000 грн штрафу