facebook

Школярі та батьки, увага: як проходитимуть уроки при відключеннях світла

Подробиці

Половина школярів у країні зможуть продовжити очне навчання за відключення світла
Багатьох батьків непокоїть питання навчання їхніх дітей у школах під час можливих відключень світла у холодну пору року. За словами заступника міністра освіти і науки України Андрія Сташківа, сьогодні більша частина українських шкіл забезпечені генераторами та котельнями, тому освітній процес для учнів може проводитися в очній формі. Про це пише портал 24 Освіта.

Як зазначив Андрій Сташків, наразі ситуація у школах країни відрізняється, але понад 50% навчальних закладів оснащені генераторами, завдяки яким відключення не стануть перешкодою для очного навчання дітей. Такі школи, зокрема, мають свої котельні для забезпечення тепла в класах шкіл.

“Вони зможуть забезпечити теплом, оскільки мають свої котельні. Таких шкіл, за даними, які нам надали регіони, понад 50%. Це означає, що ці школи навіть при відключенні електроенергії навчатимуться у очному форматі, якщо у них є укриття та вирішує ситуація з безпекою”, – розповів заступник міністра освіти та науки України.

Водночас школи, де немає відповідного обладнання та котелень, не зможуть забезпечувати присутність дітей у класах та будуть змушені перейти на синхронний формат, у якому діти отримуватимуть завдання від вчителів, а потім педагоги перевірятимуть їх.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У деяких школах України вирішили перевести дітей на шестиденну форму навчання. Так, такий формат запровадили для школярів Житомира. Це нововведення необхідно, щоб у разі можливих тривалих вимкнень електроенергії продовжити школярам зимові канікули. У такому разі після канікул діти знову повернуться до звичного п’ятиденного графіка навчання.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Школярі та батьки, увага: як проходитимуть уроки при відключеннях світла