facebook

Виявилось, що з 1 липня: у Пенсійному фонді зізналися про глобальні зміни у виплатах українцям

Подробиці

ПФУ виплачуватиме гроші за заслуги перед Батьківщиною
Вже з 1 липня на Пенсійний фонд України було покладено повноваження щодо фінансового забезпечення деяких категорій громадян, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною або працюють у спеціальних умовах. Раніше такі виплати були під відповідальністю органів соціального захисту населення. Про це йдеться у повідомленні ПФУ у Телеграм.

Так, тепер саме Пенсійний фонд виплачуватиме деякі види виплат за заслуги перед Батьківщиною, у тому числі одноразову грошову виплату для осіб, яким присвоєно звання Герой України за здійснення видатного геройського вчинку.

Крім цього, з 1 липня ПФУ може виплачувати:

довічні державні стипендії учасникам бойових дій у період Другої світової війни 1939-1945 років, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність, та особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, яким призначено довічні державні стипендії відповідно до Указів Президента;
довічні державні стипендії громадянам України, які рятували євреїв на території України під час Голокосту у роки Другої світової війни, яким призначено довічні державні стипендії відповідно до Указу Президента;
одноразову грошову допомогу членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, та особам, які отримали тілесні ушкодження, побої, морди за участю у зазначених акціях.
Також до повноважень Пенсійного фонду України входить призначення та виплата одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, заподіяну працівникам об’єктів критичної інфраструктури внаслідок військової агресії Росії проти України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Виявилось, що з 1 липня: у Пенсійному фонді зізналися про глобальні зміни у виплатах українцям