facebook

Навчальний рік із серпня: де вже скасували, а де прийняли – батьки, кріпіться

Подробиці

Коли все ж таки школярі підуть до школи
В мережі поповзли чутки про те, що в дітей мають забрати місяць канікул і відправити на навчання ще поки літо в розпалі, а саме, мовляв, 1 серпня, а не вересня. Так от, ці чутки розвіяли, оскільки це не правда і відбирати у дітлахів літні канікули ніхто не буде. Однак, при бажанні, школи можуть індивідуально визначити, коли саме краще розпочинати навчання.

Перший дзвінок у наших школах пролунає саме 1 ВЕРЕСНЯ. Тому: діти – відпочивайте і набирайтесь сил, батьки – вам ще місяць терпіння і гарний час побути зі своїми чадами.

Деякі школи вже відреагували на таку неправдиву інформацію та заявили наступне:

“Школи Чернівецької області не виходитимуть на навчання 19 серпня. Так інформація станом на сьогодні.”

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Про це у спеціальному зверненні до вчителів, батьків та учнів Буковини написала директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА Оксана Сакрієр.

Пряма мова:

“Освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, що завжди розпочинався у День знань – 1 вересня, тривав не менше 175 навчальних днів і закінчувався не пізніше 1 липня наступного року – ця норма визначена Законом України «Про повну загальну середню освіту».

Проте, під час дії воєнного стану, внесено зміни до зазначеного Закону ( ст. 10), в якій: « тривалість навчального року, дата його початку та/або закінчення визначаються Кабінетом Міністрів України».

Тобто, як і попередні 2 навчальні роки, ми очікуємо на Постанову КМУ, в якій буде чітко визначено дату початку навчального року.

Жоден місцевий орган самоврядування, управління у сфері освіти, жодна педагогічна рада не має повноважень на прийняття таких рішень.

Тому, на сьогодні, можна лише розглядати теоретичну можливіть раннього виходу на навчання, вивчати питання наявності учнів на місцях, готувати заклад освіти до початку нового навчального року, покращувати безпекову інфраструктуру закладу.

Зберігаємо спокій, дітям – насолоди літніми канікулами! Не сіємо паніку та підтримуємо ЗСУ, – йдеться у зверненні Оксани Сакрієр.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Навчальний рік із серпня: де вже скасували, а де прийняли – батьки, кріпіться