facebook

Загальна мобілізація: у Раді розглядають радикальні заходи

Нардеп розповів, що буде з військовозобов’язаними, які втекли за кордон.

Раніше планували зобов’язати військовозобов’язаних повернутися до України протягом п’ятнадцяти днів. Цією інформацією ділиться Україна.

Згідно з інформацією, від початку повномасштабної війни за кордон виїхало близько 62 мільйонів українців. Громадянська мережа “Опора” наводить цифру понад 8 мільйонів співгромадян за межами України. Група народних депутатів розробила радикальний законопроект

Законопроектом планувалося зобов’язати військовозобов’язаних повернутися в Україну протягом 15 днів з дати набрання чинності законом, або отримати кримінальну відповідальність, до 10 років в’язниці, за невиконання обов’язку. На початок вересня 2022 року ініціативу народних депутатів було знято з розгляду Верховної Ради.

Політик зазначає, що цим законопроектом українців ніяк не повернути додому, а такими діями їм лише відріжуть дорогу додому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вже цього року у Міністерстві внутрішніх справ пішли такі самі розмови. У тому числі міністр Ігор Клименко анонсував закон щодо відповідальності військовозобов’язаних чоловіків, які під час війни незаконно залишили країну.

На сьогодні таких правил та обмежень не встановлено, однак після закінчення війни держава зробить усе можливе для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Йдеться про тих, хто нелегально залишив Україну.

Варто нагадати, що нашій країні необхідно, щоб жінки, які виїхали через повномасштабну війну, повернулися додому. Якщо понад шість мільйонів українських біженців не повернуться, то частина збитків від війни буде незворотною.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Загальна мобілізація: у Раді розглядають радикальні заходи